Földi László - Hankó Márta

KORSZERŰ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS VÁLASZKÉNT AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSRA EGY NAGYÁRUHÁZ SZEMSZÖGÉBŐL

Absztrakt

A XXI. században a keletkező hulladékok mennyisége igen számottevő. A törvényi szabályozás is előírja, hogy a hulladékképződés megelőzése érdekében szükséges azok újrahasznosítását, javítását vagy szakszerű tárolását biztosítani. Fontos a felhasznált alapanyagok megválasztása, a hasznosítás és az ártalmatlanítás megtervezése, valamint a kiterjesztett gyártói felelősség. Az egyéni hulladékkezelésen kívül a multik és a profitorientált cégek is kénytelen szembenézni ezzel a problémával. Az Ikea áruházak világszerte élen járnak a hulladékok kezelésében és hasznosításában. A cikk az áruház környezettudatos üzletpolitikáját és hulladékkezelési módszereit mutatja be.

The amount of waste is significant in the XXI. Century. Legislation states that in order to prevent or minimize the creation of waste material it is crucial to ensure recycling, repair or provide proper storage of unwanted materials. It is also important the right selection of raw materials intended to be used, planning the utilization and disposal, and setting the manufacturers’ responsibility. In addition to the individual waste treatment, multinational profit-oriented companies also have to deal with this problem. Ikea stores worldwide are frontrunners in waste management and recycling. This article presents Ikea's policy on environmental protection and its modes of waste management.

Kulcsszavak: Ikea, hulladékgazdálkodás, klímaváltozás, hulladékkezelés ~ Ikea, waste management, climate change, waste treatment

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz