III. Évfolyam 2. szám - 2008. június

Fürjes János

KORSZERŰ RÁDIÓFELDERÍTÉS KIHÍVÁSAI
AZ INFORMÁCIÓS MŰVELETEKBEN

Absztrakt

Az új biztonságpolitikai helyzetben számos új kihívás és veszély jelent meg, amelyek természetszerűleg új védelmi megoldásokat, eszközöket és rendszereket követelnek a védelmi szférától is. A megfelelő válaszlépések magukba kell, hogy foglalják azokat a korszerű, az információs technológia által nyújtott új lehetőségeket, amelyek a távközlés, a személyi kommunikáció, a radartechnika, az adatátvitel, a navigáció és más elektronikai berendezések, rendszerek révén ma már jelen vannak mindennapjainkban.
A szerző bemutatja az információ szerepét a hadviselésben, valamint a rádióelektronikai felderítés kihívásait napjainkban.

New risks and challenges have appeared in the new security policy situation, which require new defense answers, solutions, systems and assets. These answers must include the up to date, high-tech technology provided by information revolution such as communications, radar technology, data transmission, navigation and other everyday used electronic devices.
In this paper the author describes the role of information in the modern warfare, and the new challenges of SIGINT.

Kulcsszavak : információ, információs műveletek, rádióelektronikai felderítés ~ information, information operations, SIGINT

 

A teljes cikk megtekintése »

Vissza a tartalomhoz